متفکرین و اندیشمندان با ورود به فضای اربعین، مفاهیم این حرکت باشکوه را کشف کنند

پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی
۱۳۹۵/۱۰/۲۲
آینده بشریت، در جریان اربعین قابل رؤیت است
۱۳۹۵/۱۰/۲۲

عضو هیئت امنای پژوهشکده مهدویت مسجد مقدس جمکران در پاسخ به سؤال خبرنگار ما که: فضای حاکم بر اربعین را چطور ارزیابی می‌کنید؟ گفت: حال این فضا، «لایدرک و لایوصف» است و نمی‌شود آن را توصیف کرد. اربعین فضای زندگی است. از زندگی روزمره‌ی دنیایی بیرون آمدن و این چند روز را با یک جمع ایمانی زیستن، تحت جاذبه نور امام حسین(ع) و شهدای کربلا بودن، یک تجربه ی دیگری از زندگی به انسان می‌دهد.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: در زندگی اربعینی همه چیز هست. ایثار هست، فداکاری هست، عشق و محبت هست و همراهی. مردم از حدود شصت کشور آمده‌اند که هیچ یک، یکدیگر را نمی‌شناسند ولی همه، همدیگر را می‌شناسند. یعنی همه یکدیگر را به عنوان محب اهلبیت می‌شناسند و شب و روز با هم زندگی می‌کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به یکی از مقالاتی که در کنفرانس لقاءالحسین(ع) ارائه شد گفت: یکی از محققین که اهل عراق بود، نشانه هایی از زیستن و زندگی اربعینی و آنچه که در روایت داریم راجع به حاکمیت امام زمان(عج) را تطبیق می‌کرد که در اینجا چگونه واقع می‌شود، مثلا هرکس به قدر نیازی که دارد استفاده می‌کند و هیچ‌کس  برای ذخیره چیزی بر نمی‌دارد و اکرام شگفت اهالی عراق را انسان اینجا می‌بیند که چگونه میهمان نوازی می‌کنند. تمام سال را بعضاً ذخیره می‌کنند تا در این مدت نه اطعام، بلکه زائرین امام حسین(ع) را اکرام کنند.

وی افزود: از هر زاویه ای نگاه می‌کنید در اربعین یک پدیده‌ی جدیدی را می‌بینید. از راه رفتن که این حرکت چند روز را که در دنیای جدید تحت عنوان ورزش، به یک صورت دنیوی داریم مشاهده می‌کنیم اینجا هست، تا مسافرت و هجرت را که تحت عنوان حرکت بیست میلیونی، که باز در این دنیا شکل دنیوی محض پیدا کرده، اینجا کاملا معنوی و آسمانی است. مصداق «مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً إِلَى اللَّه» یعنی سفر زمینی به سفر آسمانی تبدیل شده است.

حجت الاسلام حمید پارسانیا ارزیابی خود از کنگره‌های بین المللی عهد مع الحسین(ع) و لقاءالحسین(ع) را این‌گونه توضیح داد: این کنگره ها کار ابدایی و ابتکاری بسیار مورد نیاز است یعنی یک حادثه ای در حال رخ دادن هست که متفکرین و نخبگانی پی برده‌اند یک حرکت ایمانی شروع شده و نیازمند به این هست که مباحث نظری متناسب با خودش را داشته باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود با خبرنگار ما افزود: مفاهیم علمی دنیای جدید متاسفانه کشش تبیین این را ندارد. این حرکت نیست که ابتدا راجع به آن نظریه پردازی شده و حالا داشته باشد تحقق پیدا می‌کند بلکه یک زندگی و یک خلاقیت یک جاذبه‌ای است که آمده و باید هرکس سهم خودش از این موج خروشانی که، تقریبا صدها کیلومتر صفا و مروه هست را ببرد. فکر می‌کنم که متفکرین و اندیشمندان هم باید بیایند در این فضا قرار بگیرند تا مفاهیم متناظر و متناسب با حرکت را از دل این شکوه کشف کنند و مسائل نظری متناسب با آن را سازمان بدهند.

عضو هیئت امنای پژوهشکده مهدویت مسجد مقدس جمکران، مفاهیم موجود سازمان‌های رسمی علم جهان امروز که پیش گام آنها، شیعه شناسان و یا اسلام شناسان غربی هستند که برای تصرف و تسخیر عالم اسلام، تئوری پردازی می‌کنند را آلوده دانست و تصریح کرد: این سازمان‌ها اصلاً ظرفیت تحلیل این حقیقت را ندارند. باید در صحنه با این ایمان زیست تا بتوان درست فهمید. اندیشمندان باید بیایند و مباحث نظری متناظر با آن را ایجاد کنند.

دکتر پارسانیا خاطر نشان ساخت: البته این کنگره‌ها مخصوصاً کنگره عهد مع الحسین(ع) که در کوفه برگزار شد، فقط کنگره‌ای علمی نبود، هنرمندانی آمده بودند آنجا و با ذوق هنری خودشان در آن جاذبه‌ی فضای معنوی مسجد کوفه، خلاقیتهای هنری را در این چند روز به نمایش گذاشتند و بعضاً نقاشی های بسیار خوبی را ترسیم و تقدیم به مسجد کوفه کردند.

نظرات بسته شده اند

فارسی