کنگره عظیم اربعین؛ یک بازگشت، در مقیاس امت آزاده جهان و فراتر از مسلمانان است.

اراده خداوند بر این قرار گرفته است که امام حسین(ع) را به عالم معرفی کند
۱۳۹۵/۱۱/۰۲
حرکت به سمت امام معصوم، در مسیر الیه راجعون، مهمترین ویژگی اربعین است.
۱۳۹۵/۱۱/۰۲

دکتر معینی پور، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در پاسخ به سؤال خبرنگار ما که شما چه تبیینی از مراسم اربعین دارید، گفت:کنگره عظیم اربعین در عصر معاصر ما یک رجعت جهانی، نه در مقیاس مذهب شیعی بلکه در مقیاس امت اسلامی و چه بسا مقیاس امت آزاده جهان و فراتر از مسلمانان هست.

مسعود معینی پور افزود: به سمت نماد خدا محوری، خدا باوری و رضای خدا رفتن در دنیایی که تمام ظرفیتها و امکانات آن برای هر چه بیشتر از خدا دور کند مردم جمع شده اما در حد ۲۰ میلیون، ۲۵ میلیون جمعیت در ده روز بصورت متحد به سمت یک جایگاهی که خدا آن جایگاه را دوست دارد و آن کسی که خدا را دوست داشته و همه چیز خود را در اختیار خدا گذاشته، این جایگاه را خدا به آن داده، در حقیقت دارند رجوع و بازگشت می‌کنند معجزه ای در این قرن و در این زمانه است.

وی با تاکید بر اینکه همه عالم و امکانات عالم و جریانات رسانه ای دست به دست هم داده اند تا ما را از خدا دور کنند گفت: در اربعین شاهد این هستیم که یک شهید در یک سرزمین، عامل تجمع ۲۰ میلیون نفر آدم با جسم کالبدی خودشان و عامل تجمع ارواح تمام آزادگان و مسلمانان و محبان ابا عبدالله(ع) در عالم می شود و فراتر از ۲۰ میلیون نفر که این یک معجزه هست و رسانه می تواند با یک کار ارزشمند و با خرق حجاب و تکنیک پیام آنرا یا قطره ای از این دریای اربعین را، از این طریق، از طریق نوشتن از طریق گفتن مثل رادیو، تلویزیون، رسانه های دیداری، شنیداری، نوشتاری منتقل کند.

عضو شورای پژوهشی مهدویت و آینده شناسی مسجد مقدس جمکران درباره ارزیابی خود از کنگره های عهد مع الحسین(ع) و لقاءالحسین(ع) نیز گفت: وقتی به پدیده های اجتماعی مان، در طول تاریخ، غیر از یک برهه هایی در دوره های معاصر خودمان، نگاه می کنم می‌بینم همیشه دانشمندان و اندیشمندان و متفکران و کسانی که غور می کنند در فضاهای علمی، از پدیده های اجتماعی عقب بوده اند. یعنی از آنچه که مردم رقم می زنند براساس یک اراده تکوینی الهی و بر اساس اراده تشریعی و نمادهای رفتاری از آن شکل می گیرد و جامعه شکل می گیرد، همیشه از آن عقب بوده اند

رئیس کمیسیون مطالعات اجتماعی دومین کنگره بین المللی لقاءالحسین(ع)، برای اثبات ادعای خود دوران هشت سال دفاع مقدس را شاهد آورد و افزود: ما هشت سال جنگ را داشته ایم. ملت ما و ملت عراق، یک جنگی تحمیلی داشته اند که این جنگ فقط برای ما تحمیل نشد برای ملت عراق هم تحمیل شد. در این جنگ خیلی اتفاقات افتاد، خیلی پدیده های جدیدی رخ داد، خیلی کنش و واکنش های اجتماعی شکل گرفت، یک جامعه جدیدی در ایران شکل گرفت، در جبهه ها شکل گرفت، یک فضای جدید مدیریتی شکل گرفت، یک فضای مدیریت اقتصادی شکل گرفت، یک فضای تعاملات اجتماعی شکل گرفت اما ما هیچ وقت نتوانستیم به عنوان حقیقت آن دوره، متفکرین اجتماعی ایرانی‌مان، متفکرین اقتصادی‌مان ، عرصه های علوم انسانی‌مان بهره‌ی خوبی از آن فضایی که بوجود آمد ببرند. عقب بودیم یعنی از حیث علمی و تولید دانش عقب بودیم که باید مراقب باشیم این آسیب درباره اربعین سرمان نیاید

دکتر معینی پور اظهار امیدواری کرد از این واقعه ای که در حال حرکت و در حال شروع شدن هست و با آن یک صیرورتی در عالم با محوریت ابا عبدالله الحسین(ع) به سمت ظهور، دارد شکل می گیرد عقب نباشیم و ادامه داد: بنده اعتقاد دارم کنگره لقاء الحسین و عهد مع الحسین، در حقیقت دارد نقش خوبی در این زمان ایفا می کند و تلاش می کند نخبگان جهان اسلام را با محوریت حب ابا عبدالله(ع) دور هم جمع کند.

عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم در پایان سخنان خود تولید علم و جریان علوم انسانی جدید توسط نخبگان جهان اسلام را یکی از ثمرات برگزاری اینگونه کنگره ها دانست و گفت: یکی از راهها برای  این موضوع این است که با پدیده های انضمامی خودمان مواجهه‌های جدی بکنیم. به جای اینکه اینها را واسپاری بکنیم به دیگرانی که بیایند چارچوب‌های نظری خودشان را تحمیل بکنند، ما باید به این چارچوب‌های نظری بر آمده از مبانی آیات و روایات بپردازیم که در بستر این سرزمین تفتیده عراق اتفاق می افتد که این درحقیقت کار اصلی کنگره لقاء الحسین و عهد مع الحسین است.

نظرات بسته شده اند

فارسی